Search
Categories
Archives

Kast veini

Külalised majas ja kuna on jõuluaeg siis tullakse tavapäraselt koos kinkidega. Seekordsed külalised kavalad- toovad kasti veini, et jagage ise omavahel. Esimese hooga haarab üks näitsik kohe kolm pudelit ja paneb punuma, suur paanika tagant järel. Noh, et miks ikka kolm pudelit jne. Selgitab siis teine, et egas ma ainult endale, et meie lauas on kolm inimest, kes just selle ettevõttega suhtlevad ja et võttis igale pudeli. No siis on kindel, et keegi ilma ei jää. Selle seletusega jäädi rahule isegi.

No aga ega sellega siis kinu ei lõppenud. Paraku juhtus nii, et seal kastis mõni pudel vähem seda märjukest, kui on inimesi kasti ümber. Jälle põhjust poleemikaks – kes saab, kes ilma jääb. Igaüks arvas, et tal on õigust rohkem kui teisel. Ja kui märgiti ära, et mõningad inimesed kes ümber kasti kiibitsevad, on vahepeal ametikõrgendust saanud ning neil ei ole enam üldse põhjust seda veini nillida, tuli sealt vastuseks, et no sellisel juhul, kui midagi jagatakse siis on ta ikka madalamal ametikohal. Selle avalduse peale võttis sõna inimene, kes tavaliselt ei võta osa sedasorti vaidlustest ning küsis, et kas nüüd on asi nii, et kui on vaja midagi teha, et siis ollakse kõrgemal positsioonil aga siis kui kuskilt on võimalik midagi saada niisama, et siis sobib ka see madalam positsioon väga hästi?

Hmm, nagu isegi võite aru saada, see vaidlus lõppes seal. Kõige suurem nõudja puhises vihast punetades toast välja nagu auruvedur…

Comments are closed.